Middagstips!
Tycker ständigt att det känns som att man lagar samma mat, veckorna in och ut. Behöver lite nya tips och ideér på god någorlunda lättlagad mat som inte kräver allt för mycket pill med 2 små gullungar hängandes i köket som mer än gärna vill hjälpa mamsen att laga mat. Hittade detta receptet på Tasteline som jag nog ska pröva när tid finnes:) Verkar väldigt gott och lättlagat!
Ingredienser för port.
500 gram | fläskfilé(er) | |
240 gram | pasta, Tagliatelle | |
10 st | champinjoner | |
2 msk | Touch of Taste Oxfond med Rödvin | |
2 dl | mellangrädde | |
2 dl | vatten | |
2 msk | fransk senap | |
2 st | vitlöksklyfta(or) | |
1 msk | gräslök, finhackad |
Tillagning
1. Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.
2. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
3. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.
Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås och fräsch sallad
Kommentarer
Trackback