Sjuk sjuk sjuk....

Det som skulle blivit en mysig fredagkväll med ny soffa och pyssel hemma slutade i raka motsatsen.
Vid fyra tiden i fredags em så fick Phille feberkramper och blev alldeles blå om händer, fötter och i ansiktet, skakade som ett asplöv. Så det var bara att skynda sig in till Astrid Lindgrens med han för att kolla vad de var som var fel. Efter att han fått en massa medicin så fick vi stanna kvar några timmar för observation innan vi kunde åka hem framåt niotiden. I helgen så har han fortfarande haft feber hela tiden trots att vi gett han alvedon och ipren om vartannat var 3-4 timme enligt ordinationen från läkaren. Imorse hade han 40.2 grader igen.. Nu ska vi vänta ut verkan av förra alvedonen och sen vänta och se hur mycket febern går upp, blir den över 39.5 så skulle vi åka in med han igen annars ska vi invänta morgondagen och se. Nog om tråkigheterna...

Soffan kom ju som sagt i fredags under tiden vi var på Astrid så farfar fick vara hemma hos oss och ta emot den. Nu är den monterad och klar... STOR STOR STOR är vad den är men väldigt fin... Soffan i sig är perfekt med däremot blev det nästan lite mycket med fotöljen och puffen vi beställt till men vi får helt enkelt vänja oss vid att det är lite trängre än innan.. Ska lägga in lite bilder snart, men just nu ligger phille och sover här så det får bli senare eller en annan dag.

Jippi!!!!

Idag ringde dom om att vår soffa som vi beställt har kommit. Leverans mellan kl 18 -21 ikväll så hinner jag så blir det ett kort på underverket senare ikväll.

Skulle ju åkt till plantagen och handlat blommor idag men det får bli imorgon eller nästa vecka.

Torsdag...

Idag har jag haft en riktig hemmadag, bara städat och fixat här hemma medans Phille var på dagis. Sen åkte vi och veckohandlade så nu är skafferiet påfyllt igen.
Phille hade varit en solstråle hela dagen på dagis och tom busat lite med de andra barnen, så det verkar som att han börjar känna sig hemma med de andra barnen nu.

Imorgon ska jag nog nog ta och pallra mig iväg till plantagen och handla lite fina vårblommor till att ha på trappen.
Hade tänkt mig några penséer, påskliljor och någon form av vårlökar kanske. Vi får se vad som finns...
Förhoppningsvis så kan jag lägga in lite fina bilder på mina planteringar imorgon...:-).


Onsdag...

Måste bara visa upp stackars Philles första skrubbsår:-(. Lilla gubben dratta rakt ner på nosen när han var ute och gick, och det lär nog inte vara sista gången heller tyvärr.
image78

För övrig så är inskolningen på dagis klar och phille är där mellan kl 9 och 15 varje dag. Går  hur bra som helst om dagarna, fast det är lite ledsamt när man lämnar på morgonen men det glöms tydligen bort lika snabbt. Han sover som en liten stock där om dagarna, är ett dagis med utevila så de små liven ligger i sina vagnar och sover ute. I måndags så fick det väcka han efter 2,5 timme!!!!!!!!! Så länge har han aldrig någonsin sovit middag här hemma:-).

Nu vill jag att vår soffa ska komma, är trött på att sitta i vår gamla tomelilla från IKEA som jag köpte för hundra år sedan. Robin har börjat med elemnetskydden så nu är de uppe men det saknas skivan som ska vara uppe på och sen måste vi lacka eller olja in dem.. Men snart så kanske det kan bli klart, det går inte i någon rasande takt men men....


Sjuk igen....:-(

Då var det dax igen... Igårkväll blev phille sjuk igen, feber, snorig och förmodligen ont i halsen för han låter jättehes.
Får lite panik med tanke på att han imorgon ska börja med inskolningen på dagis, så vi får väl se hur det blir med den. Hade ju varit bra om han var färdiginskolad tills lillasyster ska komma om fyra veckor.

Igår på dagen så var det ju så himla fint väder så vi var ute och tog en söndagspromenad i solen. Phille skulle prompt gå själv och självklart åt motsatt håll mot vad vi ville:-). Det hela slutade med att han mest satt ner på marken och lekte med gruset som var så himla kul. Tur att man hade galonbyxor på han:-). Och till hans stora förtjusningen så kom en av grannarnas katt fram till han, så efter det så skulle han bara följa efter katten.
134890-77134890-76134890-75134890-74

Renovering...

Jaha då var det närmare en månad sen jag han att skriva men nu så äntligen...
Vi har ju som sagt börjat att renovera vardagsrummet eller rättare sagt vi är nästan klara, fattas bara lite nya handtag till fönstrena och elementskydden.
Denna tapet blev det som fondvägg och sen en ljus vit/grå färg på de andra väggarna och nya fina vita socklar.
Blev även nya kontakter, ljusknapp och ny dimmer.
  

Lite nya bilder på Phille kommer här.
 image72

Dessa fina blommor fick jag av min mamma igår...
image73