Hurricane...


I´m alive:)

Hmm men det är knappt ska jag säga. Herregud fattar inte hur mycket saker som rymms i det där huset:) Är fortfarande inte klar men nu måste det bli klart under morgondagen för på fredag kommer mina älskade barn hem och då vill jag inte lägga någon tid på att fixa i huset utan bara umgås med mina goungar:) Har inte hänt något direkt spännande som ja kan berätta om, dagarna består utan att få iordning i huset. Lovar bättre bloggning så fort det lugnat ner sig vilket förhoppningsvis borde vara efter imorgon kväll. Så länge får ni hålla till godo med en bild på mina älsklingar som jag tog förra veckan. Nu ska jag arbeta lite och sen blir det sängen och sovmorgon ska jag nog unna mig. Så skönt att veta att man slipper ställa klockan, bara tanken av det gör en mindre trött, vilket annars är ett vanligt ord i min hjärna just nu:) Godnatt!!



Slitit som djur.......

Vilken dag jag har haft, ett tag trodde jag knappt att jag skulle fixa den utan att få ett psykbryt modell större:) Har haft hjälp av två UNDERBARA killkompisar att flytta lagret från huset in till firman. Så nu är det mesta gjort, har lite lite kvar som jag får ta i veckan. Ett helt täckt släp modell större blev det som vi körde in och sen skulle få upp. Vi började kl 13 och var klara strax innan kl 20. Kan bara säga att det känns så skönt att fått detta gjort en stor sten har lättat från hjärtat. Trodde att jag skulle däcka direkt när jag kom hem men fick lite nya krafter och har nu fixat och donat lite här i lägenheten. Satt upp gardiner i vardagsrummet och en fin stjärna för värmeljus från Lisbeth Dahl i fönstret. Ser lite tråkig ut på bilden men är jättefin i verkligheten:) Ska provinviga den imorgonkväll tänkte jag. Åhhhh imorgon kommer mina älskade gullungar hem, saknar dom varenda minut dom är borta. Deras goa kramar, tankar och funderingar om livet och att få pussa och krama på dom såklart. Nu ska jag försöka avrunda dagen så att man orkar upp imorgon. Godnatt!


På plats:)

Då va man äntligen på plats i nya lägenheten. Har varit en dag med mycket slit men tack vare goda vänner så har det gått väldigt bra och smidigt:). Imorgon så återstår hela källarplanet på huset dvs saker som ska in till firman. Har som tur är två VÄLDIGT snälla killkompisar som kommer hjälpa mig. Tack snälla Ni:) Sen är det lite småpyssel kvar i huset, känns underbart att städfirman inte kommer förräns på lördag så jag har ju hela veckan på mig att fixa det. Tanken är dock att det mesta ska hinna bli gjort imorgon hoppas vi hinner en bra bit på vägen iallafall. Är sjukt nöjd över mitt nya vardagsrum där allt går i vitt, vitt, vitt:) Har spenderat kvällen med en kompis och några goda välförtjända öl här i nya lägenheten och måste säga att det känns riktigt bra. Trodde det skulle  kännas mer att lämna mitt älskade hus men än så länge så känns det väldigt bra. Nu återstår bara barnens reaktion på måndag men har gjort deras rum dom ska dela mysigt och alla deras leksaker är på plats så det blir nog inga problem hoppas jag. Skulle dock vilja tapesera om därinne då tapeten är randig terracottafärgad vilket känns sådär är inte så himla förtjust i den färgen längre. Hade ni frågat frågat för en 7-8 år sedan då hade jag älskat det men inte nu:). Tänkte lägga upp en bild på mitt nya vardagsrum men hittar inte sladden till telefonen så det får bli en annan dag.
Godnatt från en mycket trött Tess:)

Imorgon är det dags...

Här har det tyvärr inte hunnits med något bloggande de senaste dagarna. Mitt liv består just nu av packning, flyttning av packningen bort till nya lägenheten och så samma visa om igen:) Har hunnit med en hel del idag och imorgon är släpp bokat så att de stora möblerna kan flyttas bort. Har även hunnit köpa en säng till Michelle idag och hennes gamla är nu såld och hämtad. Blev en Hensvik från ikea som jag tror kommer passa den lilla sötnosen alldeles utmärkt. Hon ska även få ett nytt påslakanset till sin nya stora säng med Hello Kitty så gissa om lyckan kommer va total:) Nu kallar sängen så att man orkar upp till flyttandet imorgon:)


Snart dags för flytt!

Här springer dagarna iväg vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt tills flytten på lördag men det ordnar sig säkert:) Gäller ju att vara positiv så löser sig det mesta med tiden. Har iallafall fått napp på min blocket annons med mina gamla möbler (soffa, soffbord, vitrinskåp mm) som vi haft nere i gillestugan så det är sålt och hämtat. Känns väldigt skönt att det är borta. Idag la jag även ut Michelles spjälsäng + skötbord och det är några stycken som svarat så det hoppas jag också kommer försvinna på fredag el lördag. Lill hönan är nu definivt urvuxen ur den och en ny fin säng ska inhandlas till henne:) Nu ska jag bara fota tripp trapp stolen från Stokke och så tror jag bestämmt att skrivbordet, stol och hylla i arbetsrummet får flytta vidare till ny ägare också:) Även dessa saker ska läggas ut på blocket. Ev rycker även barnens tvillingvagn från Urban Jungle som inte används speciellt ofta ska fundera ett tag till på den.
Nu är det sängen som kallar för inhämtning av nya krafter och tag till morgondagen. 2 gulliga kort på barnen som jag lyckades ta i helgen:)

 


Beställt:)

Tjohooo lyckades lägga några varor i kundkorgen på H&M online från Jimmy Choo. Blev dessa snyggingar som kommer användas flitigt:)



Fredag = besök av mormor:)

Ja då var det fredag igen, fattar inte riktigt var veckorna tar vägen. Herregud snart är det jul bara 6 ynka veckor kvar. Gårdagen hanns det inte med någon bloggning var på trevlig lunchdejt med en kompis som jag inte träffat på evigheter. Sen hem en snabbis och hämta lite saker, in och jobba och skynda sig hem och hämta barnen vid strax innan kl 19. Efter det så tog det säkert 1,5 timme innan barnen fått leka och mysa av sig med mamsen och var redo för nattning. Ikväll så kommer mamma med flyget och ska vara hos oss över helgen. Ska bli så mysigt och barnen längtar massor. Blir idol och en massa fredagsmys som står på dagens kvällschema:)
Sitter i butiken och försöker komma fram till några olika tesorter jag tänkte beställa hem. Kan vara en rätt mysig julklapp med förpackat te i cellofan påse enligt mig iallafall:) Nu lutar det åt 3 olika sorter till att börja med

Vinterkarusell: Svart te kina, Vietnamn te, Russin, pistagemandel,björnbärsblad,safflorblommor,nypon,                 apelsinkuber, arom. Ett riktigt gott & fylligt jule te

I hörnet av ditt hjärta: Rooibush te, vita sockerhjärtan, rosenknoppar, blad, rabarber, jordgubbskulor, äppel samt arom

Mormors fruktpaj te: Frukt te med gudmlig smak av hembakad fruktpaj

Lussebulle te: Svart te, mandel,safflor, pomeransskal, söda vinbär smat aromer

eller

Stilla Doft av vinter: Svart te , röda vinbär, safflor, rosenblomblad, tranbär, hallon samt aromer

Kan inte riktigt bestämma mig vilken jag ska välja av dessa 2 sista. Vad tycker Ni?



Nyckelpige sött:)

Hittade så himla söt regnjacka + stövlar och en liten ryggsäck med tema Nyckelpiga. Kan riktigt se Michelle traska runt i dessa saker. Känns som lite fel säsong just nu men kanske till våren:)


Julklappsshopping:)

Dagen som skulle ägnats åt att kratta löv med en kompis blev istället en trevlig shoppingrunda med god lunch:) Var inne på Lindex som just nu har halva rea-priset på en massa varor. Blev lite julklappsinköp redan nu, perfekt ju med halva priset, fick alla dessa saker för ynka 330:- inte illa:)


Bamse nattlinne, strumpor och 2 tröjor till Michelle, 1 t-shirt till Philip.




Härlig fleecetröja och bamsekalsonger  till Philip, Michelle fick en emil t-shirt och jeanskjol.


På jakt efter kofta/cardigan

Måste ta och uppdatera garderoben på en tjockare tröja alt kofta/cardigan är ju så himla ruggigt ute nu om dagarna. Är väldigt frusen av mig så en varm tröja är ett måste helt enkelt:) Hittade dessa två på H&M som jag ev skulle kunna tänka mig.

Trött och orkeslös

Fy är inne i en riktig formsvacka känns det som. Har tusen saker att ta tag i men absolut ingen ork... Blir bara ett evigt hattande av allt, påbörjar en massa projket som sedan blir halvgjorda för att orken tar slut. Är förmodligen för att man vet att allt måste göras och då inkluderat tömma och rensa hela huset inom en 2 veckors period. Samtidigt så vill jag att barnen ska slippa att känna min stress inför detta och inte märka av flytten förräns den faktiskt är. Så det som görs nu är att tömma skåp efter skåp och behålla ytskalet så att säga. Något bra som har gjorts idag är iallafall att jag bokat flyttstäd som min underbara mamma och hennes sambo ska betala:)= Happy! Stor sten som föll från hjärtat gud va skönt att slippa det iallafall. Bara kunna lämna över nycklarna så fixar städfirman allt:) Blev inte så fasligt dyrt då man nu kan utnyttja det nya rotavdraget för detta.
Bild från vår härliga semster i Helsingborg i sommras, längtar redan till nästa sommar och semester:)


Mys i höstmörkret!

Tips på härliga doftljus som doftar alldeles underbart! Riktig julstämning sprids av den härliga doften av kanel och socker:)


Remiss del 2

Godmorgon tisdag, eller godförmiddag iallafall:) Döm om min förvåning när jag kollade posten igår och vi redan hade fått en remiss till Michelle var ju inne på Astrid Lindgren i onsdags. Dock var inte tiden förräns den 1 december men är ändå väldigt förvånad att det gick så pass snabbt hade väntat mig mycket längre handläggningstid än så.
Nu är älsklingarna på dagis och idag ska farmor hämta dom då jag jobbar till 18 ikväll och inte är hemma förräns vid 19. Packade ner deras pyjamasar och rena kläder tills imorgon då det ev ville sova över hos farmor och farfar. Nu blir det en snabbstädning här hemma, plocka lite, tvätta osv så har man det gjort:) Ha en underbar dag!
Bild på gullig julskål och tomte från Presentverkstan.


Tystnaden har spridit sig i huset........

Som sagt nu är det tyst här i huset och en trött mamma sitter och njuter av lugnet i soffan. Eftermiddagen har enbart ägnats åt MYS med barnen. Var tom så lata så att vi köpte Mc Donalds till middag (fy vad otnyttigt) men gott va det och vi fick på så sätt ännu mer tid för mys:) Kan inte ens påminna mig om att barnen bråkade en enda gång vilket är väldigt ovanligt:), brukar tjafsas om det mesta mest hela tiden. När vi kom hem från dagis så hade min underbara kompis varit förbi och lagt 2 st leksakskataloger i vår brevlåda så gissa om Philip blev glad när jag berätta för han att han hade post i lådan:) Hihi lilla gubben peka på säkert 25 saker som han skulle önska av tomten:-) Nu väntar lite sedvanlig koll av en massa bloggar jag följer. Önskar Er alla en riktigt god natt!
Några bilder på barnen från idag bjuder jag självklart också på:)

Hmmm latmaskarna åt tom vid soffan:) ( då även jag inräknad:-))


Älsklings Philip med sina kära katalog:)

Mammas hjärtan, älskar er så mina underbara gullungar


Tråkig dag...

Usch idag är det verkligen en tråkig dag än så länge, men snart slutar jag jobba och får åka och hämta mina underbara gullungar. Som jag har saknat dom dessa 3 dagar känns som att det var en evighet sen jag såg dom små liven. Eftermiddagen ska enbart ägnas åt att mysa med barnen inga måsten idag alls. Jo just det en "to do" sak finns att göra: nämligen att på beställning från Philip "köpa" en tidning med leksaker i Hihi lilla gubben det han menar är att han vill ha en julkatalog från leksaksaffären att sitta och bläddra i:) Och är kraven inte högre än så, så ska det nog kunna lösas:)
Bild på barnen under förra årets pepparkaksbak.





Ljuvliga dofter Victoria Secret

Ett litet tips till Er som inte provat på Victoria Secrets underbara krämer vill jag varmt rekomendera dessa. Går bra att beställa till sverige och är men några styckna som delar på frakten så blir det inte så fasligt dyrt heller. Dom är helt klart värda varenda krona, dryga och doftar alldeles ljuvligt. Mina favoritdofter är Love spell, Sweet Daydream och Strawberrries & chamapgne. Är även lite sugen på att testa för mig nya doften Berry Kiss som ska dofta ros, hallon och praliner:)

Godmorgon måndag!

Godmorgon! Här är det segare än vanligt idag inte ens morgonduschen verkar ha hjälpt men men snart är man väl i full fart igen:)

Dagens!

Humör:  Bra men trött:)

Gjort: Duschat, gjort kaffe
Planer: Försöka hinna hämta ut 2 paket innan jobbet.
Ser på: Nyhetsmorgon
Lyssnar på: Nyheterna
Läser: Inget
Dricker: Kaffe
Äter: Snart frukost
Bästa: Att barnen kommer hem idag= Kärlek!!!
Sämsta: Att gullungarna inte kom innan dagis som dom brukar:(= Saknar
Barn:????
Väder: Lite ruggigt men uppehåll

Ha en underbar dag!
Kram
Tess


Mer jul...

Den här underbara tomten från ON Interiör skulle jag mer än gärna vilja inhandla.Helt i min smak och alldeles underbar:) Kvällen här blev inte riktigt som planerat fick faktiskt ingenting gjort men har däremot haft en skön lugn kväll i soffan med en massa tända doftljus och bara myst. Nya tag imorgon, ny vecka , nya krafter och nya möjligheter:) Ha en underbar kväll!



Kvällens sysselsättning...

Då var man hemkommen från jobbet och kaffet är påsatt. Den där härliga koppen som jag tvunget måste koka direkt när jag kommer hem:)  Den och morgonkaffet smakar ju bara så ljuvligt gott:) Får bli en lite produktiv kväll med packning och uppdelning av saker och sen framåt åtta rycket bänka sig i soffan för att se Ensam mamma söker:) Nu ska jag sätta fart så det blir något gjort så att man med gott samvete kan krypa ner i soffan lite senare.






Snyggt från Didriksons 1913

Detta året så ska mina barn testa overaller från Didriksons 1913. Har haft Reima till dem de tidigare åren.
Philip kommer ha denna svarta med gröna detaljer och Michelle har fått en i Fuchsia/rosa.
Någon som haft Didriksons till sina barn och kan berätta hur de va?


Middagstips!

Tycker ständigt att det känns som att man lagar samma mat, veckorna in och ut. Behöver lite nya tips och ideér på god någorlunda lättlagad mat som inte kräver allt för mycket pill med 2 små gullungar hängandes i köket som mer än gärna vill hjälpa mamsen att laga mat. Hittade detta receptet på Tasteline som jag nog ska pröva när tid finnes:) Verkar väldigt gott och lättlagat!

Ingredienser för    port.

500 gram   fläskfilé(er)
240 gram   pasta, Tagliatelle
10 st   champinjoner
2 msk   Touch of Taste Oxfond med Rödvin
2 dl   mellangrädde
2 dl   vatten
2 msk   fransk senap
2 st   vitlöksklyfta(or)
1 msk   gräslök, finhackad

Tillagning

1. Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.

2. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.

3. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.

Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås och fräsch sallad



Sött till julen!

Har börjat titta runt efter något fint till barnen att ha på sig på julafton. Tyckte denna klänning med matchande sko och strumbyxa var jättesött. Kolla in skorna vilka riktiga små prinsessdojjor, lilla hönan skulle nog va ungefär nöjdast i stan om hon fick dessa:)
Finns på H&M


Funderingar kring möblering

Gårdagen bestod av en massa "to do" saker mest hela dagen. Trist men nödvändigt... Byte däck på bilen, skönt nu kan snön komma utan att ,man måste känna panik över att däcken ej är på. Sen var det packning och bortflyttning av saker från huset till lägenheten. Gick riktigt bra får jag lov att säga. Hann med alla köksskåp så nu är i princip allt i köket nerpackat, bortkört och uppackat i nya lägenheten inte illa!:) Har sparat lite lite så att vi klarar oss tills flytten väl är dags men inga onödiga saker.
Funderar mycket på hur vi ska få plats med allt men det som känns mest jobbigt är sovrummet som jag och barnen ska dela. Ska jag ha min dubbelsäng  + sängar till barnen så kommer det bli väldigt trångt, men funderade lie på om man kanske kunde ta och köpa en Hemnes dagbädd istället för min säng. På så sätt så får man en dubbelsäng men som man kan bädda ihop till en soffa på dagarna och då får barnen plats att leka också. Måste nog ta mig en sväng till Ikea och spana in hur den ser ut i verkligheten.


Lördag och fullt upp.

Då var det lördag och helg, har börjat dagen med en härlig sovmorgon. För en gångs skull lyckades jag sova ända tills kl 10 vilket inte har hänt på väldigt länge:) Nu ska jag ta och börja göra mig iordning för att åka till en kompis som ska byta däck på bilen. Lika bra att vara förberedd när väl snökaoset slår till på riktigt. Sen måste jag ta och sätta fart med packningen är definivt inte sugen alls men lika bra att få så mycket som möjligt gjort. Bjuder på några bilder på mitt fina hus:(


Äntligen fredag men.....

Tjohooo då va det äntligen fredag och helg, tyvärr så har jag lycktas få ont i halsen vilket inte är önskvärt. Har definivt inte tid med att bli sjuk nu. Mycket som  ska göras de närmsta veckorna med packning osv. De nya ägarana av vårt hus har tillträde den 1 december så innan dess ska huset va tomt. Och med tanke på att vi nu bor på drygt 200kvm och ska flytta till 60kvm så kommer de vara väldigt mycket som behöver rensas ur. Har iof rensat rätt kraftig under hela hösten men finns säkert en hel del som man kan/måste göra sig av med till. Idag har jag den bästa arbetstiden på min 2veckors period 15-17 inte illa:) Helgens planer består av att packa och börja köra bort saker till nya lägenheten hoppas på att jag kommer hinna få en hel del gjort. Bild på gullungarna när dom sov så sött bredvid varandra:)



H&M Home Christmas

Var inne och tittade på H&M homes julsortiment, tyckte att det var sådär. Sakerna jag personligen tyckte var fina är båda julgransmattorna och de vita siffrorna 1-4. Resten nja inte riktigt min stil men men alla är vi olika:) Usch är en riktigt seg dag idag då Philip var vaken melllan 23- 02.30 och Michelle sen vakna 06.10 vilket innebär typ ingen sömn till deras mamma:). Blir nog en tidig sänggång ikväll som det känns just nu iallafall. Men sen när man väl sitter där i soffan så kommer man väl som vanligt inte komma isäng förräns runt elva-tolv om jag känner mig själv rätt.






Scrapbooking

Har precis hittat en ny mycket rolig kvällssysselsättning nämligen att göra (försöka:)) julkort i scrapbooking. Resultaten hittils har väl varit sådär men skam den som ger sig övning ger färdighet heter det ju:) Har hittat lite fina stämplar och papper som jag tänkte köpa hem. Och så får Ni ett litet smakprov på ett kort jag gjort.
 

 


Remiss

Nu är lilla prinsessans klar på Astrid Lindgren fick en ny salva och så skrev det en remiss till en hudläkare. Äntligen, hoppas verkligen bara att det inte tar alltför lång tid innan hon får komma dit man vill ju att hon ska få bli bra så fort som möjligt och slippa ha ont. Men förmodligen lär det väl ta en 3-4 veckor minst men en bra bit på vägen är vi ju nu iallafall. Nu blir det till att börja packa ihop för dagen och åka hemåt och hämta Philip på dagis och hem och laga middag. Gårdagens middag åts med god aptit av båda barnen trots att Philip grinat hysteriskt i säkert 20 min för att han inte fick pannkakor. Hihi lilla gubben fick han bestämma så skulle vi äta pannkakor 7 dagar i veckan 3ggr /dag:). Men idag så kanske hans snälla mamma ska göra han lite pannkakor:)


Odd Molly

Sitter och drömmer mig bort bland en massa fina kläder, är verkligen sugen på att shoppa och dessa plaggen skulle sitta fin fint i garderoben:)



Bilder lånade från www.oddmolly.com

God förmiddag onsdag!

Godförmiddag onsdag, har nu kommit till jobbet efter morgonpysslet hemma med barnen. Idag vaknade mammas lilla prinsessa vid 6.30 vilket är ca 45min tidigare än vanligt så vi har haft god tid på oss att vakna och bli klara. Idag slog vi på stort och värmde bake off bullar i ugnen, så gott med varmt bröd på morgonen. Michelle ska idag va hemma med pappa och va ledig från dagis då hon behöver åka till Astrid Lindgren med sina utslag stackarn, hoppas verkligen att det nu efter 2 penicillinkurer och 5 dagar med cortisonsalva gör en ordentlig undersökning av henne och hittar vad det är.
Bjuder på en liten bild av min underbara prinsessa:), mammas lilla hjärtegryn.





Julinspiration!

Visst blir man allt lite sugen på att börja med julpyntet när det finns så mycket fint. Har totalt snöat in på den den vita lantliga stilen. Hittade dessa fina inspirationsbilder på www.nordljus.net

 


Jimmy Choo for H&M

Åhh vilka härliga varor H&M kommer ha med gästdesignern Jimmy Choo skulle lätt kunna tänka mig dessa sakerna om plånboken tillät:)


Fanns en hel del fint man skulle kunna tänka sig:)
Nehe nu är det dags att sluta jobba och börja bege sig hemåt för hämtning av gullungarna på dagis och sen de vanliga kvällsbestyren med middag, badning, läggning osv. Och med lite tur kanske det hinns med lite lek och bus däremellan.

Kram

Tess

Nytt försök:)

Hmmm undra om man ska göra ett nytt försök att dra igång bloggen igen?:). Kommer saker emellan hela tiden känns det som men kan ju va värt ett försök iallafall:) Hittade denna fina telåda som genast ska få flytta hem till vår nya lägenhet som vi snart kommer flytta in i jag och barnen. Längtar efter att få pyssla och fixa och har bestämmt mig för att det kommer va mycket vitt, vitt, vitt så den här kommer passa alldeles utmärkt:)