Äntligen!!!

Nu har äntligen allt blivit klart med skattemyndigheten så nu är det bara att köra  på med firman. Hon jag pratade med häromdagen ringde upp igår och eftersom hon tyckte lite synd om mig att de andra ansökningarna försvunnit så tog hon tag i allt direkt. Hon såg inga hinder alls så hon godkände mig både för f-skatt, som arbetsgivare om man behöver hjälp någon gång och momsregistrering. Jaha då var det bara själva arbetet med webbutiken i sig kvar, vilket ska påbörjas redan på  måndag hoppas jag. Så nu har jag börjat att titta runt i alla kataloger vad  jag ska beställa för varor och ha för sortiment i butiken. Eller det hade jag ju gjort redan innan men nu kan man börja att lägga in beställningar relativit snart känns det som så att grejerna finns hemma. Så har någon något förslag på saker som ni skulle kunna vilja handla av mig, kom med förslag. Jag har väl tänkt att jag ska ligga lite bättre till i pris mot vad mina konkurrenter gör, mitt motto med den här butiken är i första hand inte att håva in storkovan utan att sakta men säkert bygga upp en breddare butik och större kundkrets med bra varor till ett bra pris. Då jag kommer att fortsätta med mitt vanliga arbete också så känner jag ingen större press på att det ska gå med en stor vinst under det första året. Tänkte ge det till efter jul nästa år och då göra en utvärdering om hur allt funkar.

Så nu till något helt annat! Igår var vi och hämtade våran bil i Västerås:-), den är jättefin och precis som vi hade tänkt oss. Fick ju chansen att inviga den ordentligt efter som det är ca 8 mil hem.




Strul, strul, strul....

Jag förstår verkligen inte varför det alltid ska bli strul med saker och ting. Ibland känns det som att det aldrig kan bara gå så där enkelt och smidigt som man ser att det gör för andra.. Hmm eller är det så att det kanske inte gör det för andra heller? Hur som helst så tyckte jag att det har dragit ut på tiden med min f-skattsedel från skatteverket med tankte på att  jag skickade in alla papper samtidigt till bolagsverket och skatteverket. På bolagsverket var ju handläggningstiden ca 3 veckor innan firman blev registrerad och godkänd men härifrån har jag inte hört  ett knäpp. Så jag tog och ringde dom idag och det visar sig då att de förmodligen inte ens fått in min elektroniska ansökan... Suck hur den inte kan ha kommit in är ett stort frågetecken för mig med tankte på att bolagsverket fick sitt och de skrevs under på samma gång via bank-id:et.. Men men man kan ju inte tjafsa emot alltför mycket, det hela sluta med att  tanten skulle återkomma imorgon efter att ha försökt hitta min ansökan. Annars är det bara att skicka in en ny  och vänta tills den blir godkänd vilket skulle ta ca 3 veckor.. Ja som ville ha igång butiken innan jul men nu verkar det som att jag får börja med en öppning i mellandagarna med mellandagsrea kanske:-).

Förutom detta så har vi idag tagit en promenad ner till centrum och ätit lunch med en kompis. På vägen hem tyckte phille att det va jättetråkigt att ligga i vagnen så han gallskrek i ca 15 minuter innan jag ringde hans kära far och bad han komma och hämta han med firmabilen. Robin kom efter ca 5 minuter och då hade självklart den lilla gullegrisen hunnit somna:-). Så det blev en promenad hem också...

I fredags så började vi med 5-minuters-metoden för att få phille att somna själv på kvällarna. Måste säga att  det gått över förväntan igår kväll tog det bara 5 minuter sen sov han som en stock. Eftersom det har gått så bra på kvällarna så tänkte jag prova att göra lika på dagen när han skulle sova middag, hmm det gick mindre bra. Tog ca 40minuter innan han somna och det va ingen glad kille jag hade vill jag lova..
Men skam den som ger sig, med lite tur så kanske man har ett lättsövt barn om ett par veckor.

Ny bil!

Idag har vi varit i Västerås för att titta på en ny bil. Och det va precis vad vi hittade blev en Volvo V70 2,5T Sport Edition så nu är vi inte billösa längre:-). Nya bilen får vi hämta på torsdag och jag längtar redan dit..
Så här ser vårt nya rymliga åk ut, måste ju ha ett rejält bagage nu när det ska få plats både syskonvagn och packning om man ska iväg någonstans.

134890-8134890-7

DATAKATASTROF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Åhhhhhhhh det som absolut inte fick hända hände givetvis mig natten mellan söndag och måndag...
Hårddisken till datan kraschade helt och hållet! Detta lilla missöde gjorde så att alla våra  kort från dess att phille föddes fram till nu  är borta... Tror ni att jag grämt mig både en och två ggr sen dess över att jag inte orkat/hunnit ja what  ever ladda över alla kort på cd eller diskett.... Men som tur är så har jag en mamma som inte bor i stan så jag har mailat ner kort till henne titt som tätt så  mycket finns kvar tack vare det. Så ett litet tips till alla latmaskar som jag själv:-), för över alla era kort så fort ni bara kan imorgon kan det vara för sent... Tänkte därmed utlysa en liten önskan till de som känner mig mer privat och har kort på phille eller någon av oss andra om ni skulle kunna vara så gulliga att maila över korten till mig så kanske man kan skrapa ihop en hel del till slut.

Jaha vad har jag annars haft för mig  i veckan? Inget speciellt faktiskt förutom idag då vi sålde vår bil:-(. Var med lite blandade känslor måste jag säga men va f-n vi betalade i snitt ca 10 000:-/mån med bensin och det är på tok för mycket för en bil anser jag iallafall. Så i eftermiddags var vi och kollade på ny bil ska fortsätta letandet imorgon så får vi se var vi hamnar... Om jag får bestämma så blir det en V70 2,5T sport edition, har hittat en som jag är väldigt förtjust i...


Lördagsutflykt!

Idag kom min kära sambo med det underbara förslaget att vi kanske skulle åka till waxholm på en liten dagstripp. Ibland kan dom verkligen chocka en:-). Så vi tog och skyndade oss att göra oss iordning packade in oss själva och phille i bilen och åkte iväg... När vi kom fram till ett blåsigt och lite småkallt waxholm började vi undra vad man gjorde där när det inte va sommar. Men men det var mysigt ändå trots kyla och blåst, gick och kollade i några affärer och sen blev det en god lunch iallafall.

Efter vår tur till waxholm så åkte vi förbi "farmor och farfar" och lämnade phille där medans jag och Robin åkte till Kista centrum för att handla ett par byxor till robin... Oj oj oj säger jag bara!!!!!!!!!!!!!!!! När vi kom dit tyckte vi att det var ovanligt mycket  bilar i garaget var nästan helt fullt men efter en stunds letande så hittade vi till slut en plats. När vi sedan kom upp i gallerian så var det helt PACKAT av folk... Visade sig att dom hade något slags jubilem och vid precis 17,30 när vi kom så skulle idol Agnes uppträda ocg signera sin nya skiva. Jag säger bara en sak och det är att jag är väldigt glad för att phille inte var med för hade man haft barnvagn hade det varit omöjligt att ta sig fram:-). Så vår vistelse där blev väldigt kort, inge kul när man inte ens kan röra sig för att det är så mycket folk.


Vårt hus!

Kom på att jag har ju inte visat några bilder på vårt hus.. Såhär ser det ut just nu men till sommaren ska det läggas ny panel vertikalt istället för som nu horisontelt och sen ska vi måla om det. Kommer att bli ljusgrått med vita knutar, åhhh vad jag längtar dit:-). Men först på listan står vårt badrum på övervåningen som ska fixas i mellandagarna...
Altanen som ni ser på mittenbilden till vänster har rivits ersatts med en helt ny på ca 40kvm. Den nya altanen går hela vägen ut till husknuten mot gatan och de stora träden ni ser på sista bilden har vi sågat ner. Tyckte att det var trevligare att få lite fritt och med nya altanen nu så kan man ju sitta och smygtitta lite på folket som går förbi på gatan:-).

134890-6134890-5134890-4

Fredagkväll med sovande barn....

Hmm ja det där med att jag skulle skriva lite varje dag verkar ju det gå sisådär med...
Men men nu är jag här och vad har hänt sen sist egentligen?

Det största är nog att Phille helt plötsligt kan gå själv med hjälp av sin gåbil... Oj oj va snabbt det går när det väl börjar hända grejer.. En annan sak han gjorde iförgår var att ställa sig helt upp från att ha suttit på golvet, självfallet så  hade han förstås ett  stöd att ställa sig upp mot:-). Gissa om jag blev förvånad när jag såg det:-).

Dagen har jag ägnat åt en shoppingtur inne i stan med 3 gamla klasskamrater sedan lågstadiet. Var så himla kul och faktsikt skönt att alla var barnfria och vi kunde ha en heldag på stan. Började med att äta lunch och sen sprang vi runt i affärer... Inhandlade en kofta, mössa, strumpor, raggsockar och ett par byxor till phille. Lillasyster fick sig en så himla söt pyjamas som jag bara inte kunde motstå:-). Till sig själv hittade man som vanligt ingetting men det lustiga är att sedan jag fick barn så spelar det liksom ingen roll att man inte hittar något åt sig själv man kan shoppa ändå:-). Och ska jag va riktigt  ärlig så hade jag ett klädkonto som inte var av denna värld innan lilleman kom:-).

134890-3134890-2

Fullerö!!!!

Oj oj igår var jag med svärföräldrarna i uppsala eller rättare sagt strax  utanför. Målet var en butik som skulle ha så mycket fina prylar enligt dom. Och herregud säger jag bara en riktig Tess butik!!!! Full från bredd till ledd med diverse prylar från bla Sia Home-Fashion, Cult Design mfl. Hade jag inte haft  phille med mig så skulle jag nog kunnat gått därinne och strosat ungefär hur länge som helst:-). Hi hi butiken hade tom ett litet fik så att man kunde pausa i shoppandet:-). Länk så att Ni kan kolla in härligheten syns väl inte fullt ut men men... http://www.fullero.nu/new_web_index.aspx. Så vet  ni inte vad Ni ska hitta på någon dag och har lust med en liten tur så rekomenderar jag en miniresa till Fullerö...

Idag  är det dags för mig att åka in till jobbet och göra lite löner så att personalen blir nöjda och  glada, hi hi och även jag själv för den delen:-). Jobbar  ca 20-30 tim/mån och har gjort det enda sedan Phille föddes. Funkar jättebra plus att det är rätt skönt att få ventilera huvudet från blöjbyten, barnmat osv..:-).

Tisdag

Då var tisdagen här och som vanligt så försvann hela helgen på ett litet kick. Förstår verkligen inte varför helgerna ska gå så himla snabbt, men men det är precis va det gör.

Fick precis reda på att mitt bolag har blivit godkännt av bolagsverket och skattemyndigheten. Ljuva Ting i Järfälla bidde de... Åhh så kul nu ska det börjas med designen av webbsidan/butiken och sen så kan man så  smått börja att handla in lite varor. Har redan varit i kontakt med ett antal leverantörer så fina saker finns som bara väntar på att bli inhandlade av mig för vidare försäljning:-).

Oj  oj nu kände jag nästan att stressen började krypa på en liten skvätt, är så himla mycket som måste fixas nu innan allt är klart... Men å va kul det ska bli...

Nä nu finns det ingen tid för att sitta här och blogga ska åka till Uppsala över dagen med svärföräldrarna och phille så klart...

Äntligen Fredag!


Då var det äntligen fredag igen:-).

Gårdagen ägnade jag och philip dels till att träffa 2 kompisar  till mig, den ena va dom har precis fått en liten Sofia för 2 månader sen.
Det blev en sväng nere i centrum med lunch och lite shopping, skulle hittat en farsdagspresent men det slutade med en klänning, body och strumpbyxor till lillasyster:-).


Lillasysters kläder


För dagen har vi inga större planer skulle behöva åka in till stan och titta på lite saker men som det  känns just nu så får det vänta.
Däremot står pappa Robins farsdagspresent högst upp på listan över saker att göra för dagen:-), så det får väl bli att pallra sig ner till centrum idag också kan jag tänka...

Första dagen med bloggen!

Hej!
Jaha då var man här och ska prova på att blogga lite...
Kan bli spännande då jag är helt ny på  detta planet, men ni som läser min blogg kanske kan
ha överseende med diverse småfel så här i början:-).

Jag som skriver och kommer att skriva heter Therese men kallas för Tess är 29år och bor i
Järfälla/ Stockholm med min sambo Robin och vår son Philip som är född den 25 januari 2006.
Den 10 april 2007 ska Philip få  en liten lillasyster!

Min tid om dagarna ägnas till  99% philip men med den andra tiden som blir över håller jag på att
utveckla en webbutik där jag så småningom kommer att sälja barn, present och heminrednings-
artiklar. Då jag hela mitt liv har velat ha en alldeles egen butik så ser  jag det här som en otroligt
spännande utmaning. Tyckte att som läget är nu  så passade det inte att öppna en "vanlig" butik
ute i handlen men med en e-butik så kan man ju sköta större delen av allt arbete hemifrån vilket
passar alldeles utmärkt för min situation just nu...
Så ni som väljer  att fortsätta läsa min förhoppningsvis dagliga blogg kommer att få följa  med i mitt
arbete på vägen till en färdig butik.

Lämna gärna kommentarer eller tips, ris som ros välkommnas.

Kramizar

Tess