Uppe med tuppen:)

Lördag morgon och här är man uppe med tuppen. Ikväll ska vi fira en kompis som fyller 40 år imorgon så innan jobbet är det äntligen dags att gå till frisören och fixa håret vilket inte har gjorts på väldigt länge snart 1,5 år är ingen vacker kalufs man har just nu men snart så:)

Bjuder på en låt som jag fastnat för sålänge. På återseende under dagen med längre inlägg:)


Bollskola

Idag var det då dags för Philips första pass på bollskolan vi anmält han till. Barnen fick ställa sig två och två på led och sen gå in själva med ledarna utan sina föräldrar. Va inte utan att det högg till lite i hjärtat och man insåg att ens lilla pojke nu är på väg att bli stor. Jättekul men samtidigt lite småläskigt:). Tog ca 4 minuter innan Philips kompis kom ut gråtandes och ville ha sin mamma där, tänkte då att snart kommer väl även min lilla kille ut och är ledsen men ack så fel jag hade. Efter en kvart kommer han utspringandes när jag frågar om han är ledsen så får jag till svar " Men mamma jag hade ju bara glömt vattenflaskan" haha lilla gubben:) Sammanfattat kan man nog säga att han verkade ha haft kul och kommer fortsätta.

Prinsessan Michelle som för övrigt inte är en prinsessa för tillfället utan en väldigt trotsig liten 3-åring mot sin mamma var väldigt trött innan bollskolan. Somna i bilen från dagis, sov när ja la över henne i vagnen, sov när jag tog av henne överallen och la henne i sängen, vägrade vakna när jag skulle väcka henne så att hon skulle hinna äta innan vi skulle iväg. Vaknade snabbt till pep lite och somnade på golvet i köket:) Mmm inte kul det där inte. På vägen hem var det philip som somna i bilen och jag kan säga att jag var väldigt tacksam att min mormor är här på besök och kunde hjälpa mig. Combon ett sovande barn, en som vägrar låta storebror låna vagnen + full snöstorm är inte så spännande på egen hand. Nu fick mormor ta vagnen med Michelle och jag fick bära Philip så det funkade men blir ju lite småtungt. Förra veckan hade vi samma senario men då va jag själv så det  fick glatt bli att bära Philip, hela paraplysulkyn full med matpåsar + Michelle i som jag fick försöka skjuta framför mig så gott de gick. Puh kan säga att jag inte uppskattade livet just de minuterna innan vi va uppe i lägenheten:)

Sötnosen sover på köksgolvet:)


Dåligt kort men Philip och Lucas på väg in till bollskolan...


Kärlek:) Gammelmormor och Michelle


Kalasbestyr

Hmmm har varit lite slö på att uppdatera här på bloggen kan ju lätt bli så när man har besök + kalas och andra trevligheter har tagit upp all tiden. Söndagens kalas gick strålande det var en mycket nöjd liten pojke efter att alla gått. Kan väl medge att de va lite småtrångt här hemma då vi var 23st i vår lilla 2:a:) Men finns det hjärterum så finns de stjärterum som de så fint heter. Dock så gick det mindre bra för 10st av våra gäster som hade trängt in sig i hissen på vägen ner, det slutade ju självklart med att hissen stannade och de satt fast i den i närmare 1,5 timme innan hissreparatören kunde få ut dom:)

Igår så blev det lite paketöppning på morgonen för Philips del och även Michelle fick sig ett par paketer. Sen ringde vi dagis och meddelade att vi kom lite senare så att vi kunde ta en extra lång mysfrukost dagen till ära. Imorgon ska vi på 4-års kontroll på bvc innan dagis och sen kl 17 börjar Philips bollskola. Ska bli kul att se vad han tycker om den. Tror att de kan bli en stor favorit men man vet ju aldrig.




Så här lycklig kan man va på sitt kalas. Poliströjan skulle prompt sitta på trots att de va kalas:)


Mammas stora kille 4 år!

En något frånvarande prinsessa:)


Hipp Hipp Hurra!

               


Gratis vårskor:)

Lite småförvirrad som man uppenbarligen är så hittade jag ett tillgodo kvitto i innerfickan på min vinterjackan förra helgen. Fick av någon anledning för mig att jag inte skulle ha väska med mig och ville därav rensa ur innerfickan för att se om det fanns något av värde däri. Hade väl max tänkt mig att man kunde hitta en tjugolapp eller så men döm om min förvåning när jag hittade ett tillgodo kvitto på Timberland på 799:-!!! Shit hade lämnat tillbaka en tröja den 6 januari 2008:)!!! Som tur va så gällde det i 10 år så jag skyndade mig relativt snabbt dit och hittade vars ett par jympadojjor till barnen att ha i vår. Verkar va bra kvalitet och ett stort plus för bekväm dragkedja fram istället för snörning. Blev tom 199:- kvar att shoppa  för en annan gång.

Idag har vi varit och handlat födelsedagspresent till Philip från min mormor som är här på besök. Då hon tidigare per telefon frågade han vad han önskade sig så ville han att dom två skulle åka till leksaksaffären så att han kunde välja själv:) Smart liten kille hade förmodligen räknat ut att hon inte skulle kunna säga nej till vad han än pekade på:) Efter ca 1,5 timmes rundvandring inne på Toy´s arus så valde han en tågbana med Thomas och vänner med en del tillbehör allt från deras lagerutförsäljning som de har nu så det blev inte mindre än 4 stora paket:) Michelle blev inte lottlös hon heller av snälla gammelmormor fick en väderkvarn som är som ett dockhus med små figurer och möbler att ha i.

Morgondagen bjuder på kalas för ett 20-tal vänner så det kommer va full rulle härhemma vill ja lova:) Lillprinsen har med andra ord fått en mycket lyckad födelsedagshelg med paketer både idag, imorgon och sen självklart av oss på måndag då hans födelsedag är:) Är en lyckligt lottad liten prins det där:)



Michelles skor



Philips skor

 


Be aldrig ditt barn...

att skratta när du ska ta kort:) Gjorde misstaget att be lillhönan att skratta för att jag skulle få några fina kort. Slutad med en serie mindre bra, blev bara värre ju fler jag tog:)










Knattedans

I måndags började Michelles knattedans som vi anmält henne till. De var en stolt liten prinsessa som glatt meddelade hela vägen dit att hon faktsikt skulle börja på dansskola:) Dagen till ära hade jag köpt henne en riktigt glittrig, volangig och fin dansdräkt med Hello Kitty. Hade jag personligen själv fått välja hade de kanske blivit en mindre glammig men men prinsessan var SÅ nöjd med nya dansdräkten:). När vi väl hittade rätt och dansen började så skulle alla bli upropade då lillprinsen Philip även var med för att titta på lillasyster så var han den första att berätta vad han hette, först med att ställa sig i ringen dom skulle göra, i princip först med att följa frökens instruktioner. Det hela slutade som ni kanske förstått att vi helt enkelt fick anmäla även han till knattedansen:)



Glad Michelle i väntan på att dansskolan ska börja:)


Helt otroligt!

Oj oj måste säga att jag är riktigt imponerad av den enorma respons det har blivit på insamlingen för att hedra  Anna .
Nu knappt ett dygn senare har vi tillsammans lyckats samla in 4550:-!!!!
Målet jag satte var att vi tillsammans skulle få ihop 5000:- innan den 30 juni men i den här takten så klarar vi väl minst 50 000:- eller vad säger Ni?
Nu kämpar vi alla på och sprid gärna länken till insamlingen via facebook, mail osv så ska vi se till att vi tillsammans kan bidra med en massa pengar till forskningen.
Tack alla Ni som skänkt ett bidrag!

Insamlingen finner Ni här!


Det finns alltid dom som har det värre..

Har varit några dagars frånvaro här på bloggen dels genom att jag inte har varit riktigt frisk och därmed ingen ork. Hur som nu är jag på benen igen:) Nog pratat om mig..

Följer en alldeles fruktansvärt rörande blogg om Annas liv här och nu. 
Till Annas blogg  Anna har ett ytterst välformulerat och rörande sätt att skriva och berätta om sitt fruktansvärda öde. Kan inte ens tänka mig in i siutationen hon och hennes nära och kära befinner sig i just nu. Bloggen får iallfall mig att vakna upp en smula och kanske tänka på saker en gång extra innan jag beklagar mig. I jämförelse så har nog de flesta av oss ett alldeles underbart liv.
Har startat en insamling för att hedra Anna och hennes kämpar anda och styrka. Cancer är en så jävla vidrig (ursäkta uttrycket) sjukdom som måste besegras för eller senare. Iom insamlingen så kan vi tillsammans hjälpa forskningen framåt. Är i princip säker på att de flesta av Er läsare har eller har haft någon i Er omgiving som är/har varit drabbade. Så kom igen nu skänk ett bidrag. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket!

Insamlingen finner Ni här!


Snillen spekulerar:)

Stog och tjuvlyssnade på mina små älsklingar imorse djupt insjunkna i en disskussion:
Philip skulle bli Polis när han blev stor och sen va ju då frågan vad lillasyster Michelle skulle bli. Efter ett tags velande fram och tillbaka kom dom på det ultimala yrket för lillasyster:) " Michelle nu vet jag vad du kan bli nästan skrek han ut av lycka , du kan bli Batman när du blir stor":) Michelle lysste upp som en sol och svarade snabbt ja ilip (kan inte säga Philip:)) det kan jag bli och la av ett av sina största leende:) De är mammas små gullungar det:) Sen tog det väl ca 5 sek och sen började dom och tjafsa som vanligt:) Är så himla kul att se deras utveckling och på senaste tiden är det mycket rollspel som gäller för deras del tillsammans, Philip är pappa och michelle får ofta va det som passar storebror för stunden kan va allt från katt till mamma:)

Ett steg i en väldigt positiv riktning var vid läggningen ikväll då jag för första gången inte behövde sitta inne hos gullungarna tills dom somnat. Båda två somnade trots att jag inte var i rummet:) Antingen så var det bara en tillfällighet eller så börjar de känna sig trygga i sitt rum och vet att jag inte är långt bort om det skulle vara någonting. Återstår att se:) Har inte några nya bilder att lägga upp så det  får bli ett bildlöst inlägg idag.

Ljuvliga pallar...

Dessa härliga pallar är ju bara för fina, tråkig som man är så är det de vita som föll mig i smaken:) Finns i en mängd färger och storlekar.
Pallarna kommer från nya svenska företaget Leka Sweden AB.


Söndag

Dagen har i stort sätt sett ut som gårdagen. Tog det väldigt lungt på morgonen/fm med god frukost och mys. Spelade lite memory med barnen innan vi gjorde oss klara för utgång och pulkaåkning. Sen blev det till att gå hem laga lite luncg och därefter fika och lek hos vänner. Kom hem lagade mat och barnen tittade lite på film innan båda stupa i säng och sov som två små grisar redan vid 19.40:) Philip va dock lite smågrinig då han hört på tv4:s reklam att de skulle va Johan Falk film idag vilket han tvunget skulle se:) Känner mig riktigt trött så jag ska göra mitt yttersta för att hålla mig vaken under Johan Falk filmen då jag verkar va typ den ända människan på jorden som inte sett dessa:)






Sportigt till våren

Hittade lite fina våriga sportkläder till barnen från www.laredoute.se kanske något för mormor att inhandla till barnens födelsedagar:)

              

Mys lördag

Idag har det varit en mysig lördag med en massa lek för barnen. Började med en soft lördagsmorgon där vi tittade på Bolibompa till strax innan nio. Sen gick vi upp gjorde en god helgfrukost. Efter det blev det lite lek inomhus. Michelle hittade en 3D bok med Nalle Puh i bokhyllan som man kan vika upp och det blir då 4 små rum. Till fanns det de olika figurerna i Nalle Puh i papp som man kunde leka med. Boken har varit bästa leksaken under hela dagen för båda barnen:). Efter lunch klädde vi på oss och tog pulkorna och trotsade den bitande -15 kylan för att åka pulka. Klarade att va ute nästan 1 timme innan det blev för kallt. Tog våra saker och traskade hem för att göra oss varsen god kopp varm choklad att värma oss med. Hann inte mer än dricka upp den så blev vi bortbjudna till goda vänner på fika och middag. Barnen lekte och hade kul tills det vid 18- tiden va dax att bege sig hem. Sista timmen innan läggdags belv det ytterliggare lek med boken och lite filmtittande. Idag somnade båda barnen i princip direkt, märks så väl när Michelle sovit middag eller ej. Nu är det Robinson som gäller för min del och en påse lördagsgodis:)
Några bilder från dagen:


Glad prinsessa:)


Puss Mamma:)


På väg till pulkabacken



Glad kille på väg upp i backen

 


Fredagsmyset uteblev...

Usch har verkligen inte varit någon myspys fredag som jag hoppades på. Började redan när jag hämtade barnen på dagis och vi satt oss i bilen. Började köra och då tyckte Philip att jag körde fel väg vilket resulterade i gap och skrik. Sen när vi kom fram och skulle gå hem så fick han frispel igen för att han inte fick Burger King till middag och grinade och skrek hela vägen hem och upp i hissen, pjuuh redan nu va man beredd på vad som var att vänta de resterande timmarna innan läggdags:) Förstod ganska omgående att lilla prinsen både var trött och hungrig så slängde i princip bara av mig ytterkläderna och påbörjade middagen som idag bestod av tacos mums. Som jag misstänkte så var han superhungrig och åt 3st tacos med köttfärs, ost och gurka vilket är mycket för att vara han. När maten kommit i magen så blev det en helt annan kille:) Efter att Michelle ätit klart vilket brukar vara ca 30 minuter efter oss andra:) så skulle hon klättra ner från sin tripp trapp stol problemet var bara att hon halka till och slog hakan i bordet vilket resulterade i att hon bet sig i tungan och det gick ett litet hål och hon började blöda. Min älskade lilla otursfågel. Gick dock rätt snabbt innan hon va glad igen som tur va. Vid läggdags så började Philip grina ihop igen men somna på 5 röda när de väl var dags, lillhönan däremot tog det ca 1,5 timme innan hon slog ihop sina små blå. Märks direkt när hon sovit middag för då är det alltid problem att få henne å somna. Får nog ta och göra en noggrann övervägning om att det nog är dags att skippa vilan på dagis. Jaja nog med gnäll, för att se det positiva så kommer morgondagen garanterat att bli bättre än denna och jag har förhoppningsvis två glada och utvilade älsklingar att mysa med:) Fördelen med sådana här dagar är dock att man uppskattar de andra dagarna när allt flyter på och man slipper önska att man kunde klona sig för att hinna med båda tvås behov:)

Mysiga saker

Har snöat in lite på den lantliga vita stilen: Different design har en massa fint som man skulle kunna tänka sig:)
Nu ska jag sätta fart och åka och storhandla så att vi har allt hemma inför helgen. Man drar sig nämligen lite för att släpa med barnen och åka och handla:) Nu kan vi istället ägna tiden åt att mysa, leka och ha det bra. Ska försöka att komma ut och åka lite pulka i helgen om temperaturen kan hålla sig lite varmare än -10 till -15 grader tack:)

      


Snöflingor

Har under kvällen suttit och pysslat med bloggen tänkte börja fixa lite med en ny design men vi får väl se om jag lyckas:) Har iallafall lyckats få hit lite fina snöflingor som dalar ner:) Vet precis hur jag vill att den ska se ut men steget dit är långt känns det som:)


Vårfint

När jag och Philip var i Kista för att se på Alvin & Gänget så passade vi på att springa in på Polarn o Pyret. Har länge letat efter en mössa som går ner över öronen till min lilla kille. Alla mössor vi har hemma åker bara upp och hela tiden och nu när det är så fruktansvärt kallt ute så känns inte det ok. Hittade denna fina med fleece inuti och merinoull utvändigt. Lilleman tyckte den var fin så vi slog till direkt.


Såg även att de nu fått in vårens vindfleece jackor. Dessa har barnen haft innan och de är verkligen superbra. Har köpt lite för stora innan så det har hållit i 3 säsonger vilket känns helt ok. Dessvärre så kommer bådas vara för små nu till våren så nya skulle inte sitta fel. Perfekta att ha under skaljackan för extra värme eller bara som det är vid mildare väder.  Deras skaljackor kommer passa även nu i vår då även de köptes lite stora:)









Mamma-Son Mamma-Dotter Mys:)

Har igår och idag haft förmånen att få "låna hem" mina älsklingar en och en för lite mys. Är egentligen dagar då det är hos sin pappa. Igår efter jobbet så hämtade jag Philip för att han skulle få lite egentid med mig och Michelle med sin pappa. Vi har vid några tillfällen gjort på detta viset för att de båda ska få lite egentid men all uppmärksamhet endast riktad på sig. Började med att åka till Mc Donalds då Philip ville ha de som middag. Sen begav vi oss hemåt. Hemma ville prinsen att vi skulle spela spel på datan så hela kvällen ägnades åt ett nytt spel på Utbildningsradion med någon bondgård där man skulle para ihop kroppsdelar på olika djur. Halvtrist tyckte jag men prinsen var nöjdare än nöjdast:) Idag hade vi bestämt att vi skulle gå på bio för första gången. Höga förväntingar från den lilla killen va det. Åkte till Kista där jag köpt biljetter till Alvin & Gänget 2. Philip tyckte de va jättemysigt och satt stilla hela den 1,5 timme långa filmen:) Känns som att lilla herrn fick mersmak och att det definivt inte var sista gången med bio för hans del:)



När bion var slut så åkte vi så att Philip fick komma hem till pappa igen och jag tog med mig Michelle. Frågade lillhönan vad hon ville göra i billen på väg därifrån och svaret kom snabbt " Lekpalatset mamma" Så det blev till att styra bilen mot lekpalatset där vi lekte i ca 2 timmar tills de stängde. Hann även med en kaffe till mig och Michelle åt några korvar med bröd till middag. När vi kom hem så har vi passat på att leka med storebrors alla bilar på hans bilmatta då lillasyster oftast inte får leka med dom annars när båda barnen är hemma:) och även en del filmtittande och lek med prinsessans dockor. Har varit ett underbart dygn då jag helt fokuserat på mina små älsklingar och bara myst. Imorgon återgår vi till den nomala vardagen med  dagis, arbete och de vanliga rutinerna.


Rekord!!!

Mmmm ikväll tror jag tidernas rekord i att somna snabbt toppades av båda barnen:). Exakt 12 minuter efter att vi börjat lyssna på sagan så sov båda två:) Philip somnade som vanligt först efter ca 5 minuter men till skillnad från de flesta andra dagar så somna lilla älskade Michelle i princip lika snabbt. Kan iof förstå att de var trötta då vi var på Lekpalatset i nästan 3 timmar och alla 4 barnen röjde järnet i princip hela tiden. Sen bar de av hemåt för middags lagning, badning av mina små svettloppor och efter det mys i soffan med lite chips:) Det hanns även med ett samtal till mormor och ett till morfar av barnen. Charmtrollet Philip förklarade sakkunnigt för morfar att mamma hade köpt nya kläder till han istället för de morfar hade valt för dom tyckte han INTE om haha lilla gubben ja vad ska man säga:) Morfar skrattade nöjt i luren och tyckte det var bra att han har en egen vilja:)
De nya kläderna uppskattades av lilla prinsen och han bestämde själv att han ska ha dem imorgon, och Michelle ville då också ha sina nya kläder hon fick av mofa:)

Däremot kan säga att mammahjärtat smälte helt i dag då Philip titta mig djupt in i ögonen och sa " Mamma jag älskar dig så, nu har jag varit borta i många dagar":) Lilla gubben han vet inte hur glad man blir av att höra dessa små gulliga ord:)

Så här trötta kan man va en helt vanlig måndag:)




Drömma sig bort...

Blev visst en dags paus här i bloggen. Gårdagen tillbringades med arbete och sedan besök hemma hos vänner med en massa gott småplock att äta och Robinson tittande. Idag har jag varit inne i butiken och inventerat, hann med en del iallafall och hade tänkt mig att fortsätta nu i veckan så att det blir klart. Efter det så belv jag hembjuden på middag till ett par andra goda vänner. Bjöds på Kyckling med pasta i en grymt god sås. Nu har jag landat hemma i soffan och nedräkningen har börjat tills mina underbara älsklingar kommer hem imorgon. Saknar dom grymt mycket då det varit borta 2 dagar längre än vad de brukar va i ett sträck. Imorgon blir det Lekpalatset med några vänner till oss, ska bli kul och man vet garanterat att det är uppskattat av barnen:)

Kollar runt lite på nytt köksbord + stolar och har hittat ett fint ekbord + stolar på Mio som gärna skulle kunna få flytta hem till oss. Skulle även isåfall vilja ha vit tygklädsel som går att köpa till stolarna. Inget som är aktuellt just nu men tänkte att man kan ju alltid önska sig presentkort där när man fylller år:) Och när man ändå drömmer skulle skänken som matchar sitta fint den också:)






Liten har blivit stor..

Sitter och tittar igenom en massa gamla kort på datan och hittade dessa på Michelle. Herregud vad hon har växt och förändrats på detta gångna året ser inte ut som samma unge ens:), mammas älskade lilla gullehöna:)










Gott Nytt År 2010!

Börjar med att önska Er ett Gott Nytt År! 2010 ska bli ett bra år för mig och barnen med mycket bus, lek och mys. Ska försöka hitta på mycket roliga saker med barnen de dagarna jag har dom. From nu så kommer mina arbetstider vara ändrade så de dagarna jag har barnen så kommer jag vara ledig. Och när jag inte har barnen så kommer jag jobba heldagar. Detta kommer innebära att när jag hämtar dem på dagis så kan jag redan ha förberett för middagen, handlat osv vilket innebär mer kvalitetstid med gullungarna. Känns riktigt lyxigt:)

Gårdagen var mycket lyckad med trevlig sällskap och underbart god mat. Dock fick jag tyvärr magkatarr vilket innebar att jag inte kunde dricka speciellt mycket alkohol. Märkligt att när man för en gångs skull ska festa till det så får man ont i magen. Jaja spelar ingen större roll för jag hade trevlig ändå men hade ju varit skönt att slippa ha ont. Dock så har ju dagen varit väldigt bra då man vakna pigg och fräsch och slapp va bakis:). Skulle delat en taxi hem med en kompis som bor ungefär där jag bor men eftersom alla taxibolag antingen hade beställningsstopp eller va fullbokade x antal timmar fram så fick de bli till att sova över. Spelade inte mig någon roll iof då jag i princip har en egen säng där:) Dagen har spenderats hemma i vännernas soffa med goda rester från gårdagens mat, en massa dåliga filmer på tv och bara slappande. Åkte hem nu vid niotiden för att softa vidare i min egen soffa. Imorgon är det arbete som står på schemat. Tror de kommer va lugnt så jag ska passa på att inventera tänkte jag.

Nu är det snart tack och godnatt för min del, ska bara ta en sväng förbi kylskåpet och se om jag har något smarrigt hemma:)